Karine
3017
vrijwilliger-template-default,single,single-vrijwilliger,postid-3017,bridge-core-2.1.1,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-19.8,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,views-template-content-template-for-vrijwilligers,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive
 

Karine

Karine

KarineWie ben jij en hoe ken jij de club?

Karine:
Ik ken de club al heel lang, het is nl. bij ons in de huiskamer opgericht. 😊
We bestaan intussen 45 jaar en ik heb de evolutie meegemaakt van het sneeuw ruimen en zout strooien om onze match op het buitenterrein te kunnen spelen tot de club hoe ze vandaag is.”

Wat doe je als vrijwilligerscoördinator bij VCO?
Karine
: “Ik sta in voor de planning van en zoektocht naar de vrijwilligers: Zowel voor de cafetariavrijwilligers, als voor de vrijwilligers die de zaal helpen opzetten voor een thuismatch van onze A-ploeg.

Daarnaast beheer ik de vrijwilligerspoule: Enerzijds heb je de vaste vrijwilligers die ik op vaste momenten inplan, anderzijds blijf ik zoeken naar vrijwilligers tot alle gaatjes ingevuld zijn. Als we geen vrijwilliger vinden voor een bepaalde shift, spring ik ook zelf in met mijn man Luc.”

 

Wat vind je leuk aan deze rol?

Karine:  “Je leert veel andere mensen kennen en je leert de spelers goed kennen. Daarnaast is het ook leuk dat ik het in duo met mij man Luc kan doen.”

 

Wat maakt deze rol uitdagend?
Karine: “In het begin kunnen vrijwilligers al eens bang zijn dat ze het niet gaan kunnen of dat ze niet gaan weten hoe de kassa werkt. Ik  help dan altijd mee om hen hierin wegwijs te maken tot ze zich zelfzeker voelen.

Sinds corona is het daarnaast ook niet gemakkelijk om nieuwe vrijwilligers te vinden. Door corona lijkt iedereen zijn vrijheid herwonnen te hebben, waardoor het in het begin van het seizoen wel wat enthousiasme vergde om iedereen opnieuw warm te maken zich op te geven als vrijwilliger.”

Wat vind je leuk aan vrijwilliger zijn bij VC Oudegem?
Karine: 
“Mijn hart ligt bij de club en daardoor wil je de club verder zien groeien. Ik vind het ook leuk om mij te engageren en verantwoordelijkheid op te nemen. De inkomsten van de cafetaria leveren nl. een grote bijdrage tot de financiële draagkracht van de club wat maakt dat mijn engagement om het te doen slagen zeer groot is.”

 Waarom kan VCO niet zonder zijn vrijwilligers?
Karine:
“Zonder vrijwilligers is er geen club. Dat is heel simpel. Wij hebben veel verschillende vrijwilligers nl. nodig om alles draaiende te kunnen houden.”

Wat maakt het vrijwilligersteam zo’n topteam?

Karine:
Ik kan op iedereen goed rekenen.”

Wat is het leukste dat je al meegemaakt hebt bij VCO?
Karine:
“5 jaar geleden bij eindrondes tegen Kieldrecht deed ik een oproep dat iedereen zich in het roos kon kleden om de meisjes te steunen. Ik vond het dan ook fantastisch toen ik de reuze meute zag toekomen.

De bekerfinales zijn ook altijd fantastisch om mee te maken

.”

Wat zou je zeggen aan mensen die nog twijfelen om zich te engageren als vrijwilliger?
Karine:
“ Alle hulp is welkom. Je kan je engageren van 1 keer per 3 maand tot wekelijks tot … Wij zijn blij met alle hulp die erbij komt.
Daarnaast krijg je als vrijwilliger ook alle vrijheid om eerst eens te proberen, is de vrijwilligersrol niets voor jou dan kan je ermee stoppen of een andere rol proberen
😊.”