Hilde & Marleen
2877
vrijwilliger-template-default,single,single-vrijwilliger,postid-2877,bridge-core-2.1.1,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-19.8,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,views-template-content-template-for-vrijwilligers,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive
 

Hilde & Marleen

Hilde & Marleen

Hilde & MarleenHilde en Marleen – Cafetariavrijwilligers

 1. Wie zijn jullie en hoe kennen jullie VCO?
  Hilde (links op foto)
  “Ik ken VCO omdat ik van Oudegem ben. Daarnaast hebben mijn broer en zijn vriendin ooit nog in Oudegem gevolleybald en heb ikzelf ook nog een korte volleybalcarrière achter de rug.”
  Marleen (rechts op foto)
  “Ik ben nog getuige geweest van de opstart van VCO, dus ik heb VCO zien groeien van de jeugdclub die ze eerst was tot de huidige familieclub die ze geworden is.

Daarnaast heb ik ook nog broers en zussen die gevolleybald hebben bij VCO.”

 1. Hoe zijn jullie vrijwilliger geworden bij VCO?
  Marleen:

“Ik ben als vrijwilliger gestart via mijn broer, Bart, die allround-vrijwilliger is bij VCO. Omdat Bart verschillende rollen opneemt, verving ik hem in het begin af en toe om hem en de club te ondersteunen. Toen het echter niet meer paste in zijn agenda om cafetariavrijwilliger te  zijn, heb ik met plezier zijn rol in de cafetaria overgenomen.

Hilde:
“Ik was net in pensioen toen Marleen me vorig jaar vroeg om in te springen toen er iemand weggevallen was. Sindsdien ben ik blijven komen.

 

 

 1. Wat moet je doen als cafetariavrijwilliger bij VC Oudegem?
  Marleen :

  “Hilde en ik zijn vaste vrijwilligers op donderdag en op speciale gelegenheden zoals het bij het feestje toen we de Beker Van België gewonnen hebben.

Dit wil zeggen dat wij wekelijks op donderdag de cafetaria openhouden voor de volleybalploegen die training en match hebben.
Als cafetariavrijwilliger is het dus belangrijk dat we op tijd zijn, vriendelijk de sporters bedienen, de rekeningen in de gaten houden en opruimen op het einde van onze shift.

Kortom, we zorgen er dus voor dat niemand dorst heeft voor of na het sporten.”😊

 1. Wat vind je leuk aan deze rol?
  Marleen:
  “ Het contact met de mensen, het cafetariawerk zelf en het feit dat ik op deze manier onder andere mijn hoofdrekenen nog wat kan oefenen. Op onze leeftijd is dat nl. mooi meegenomen om zelf te blijven hoofdrekenen zodat we bij de pinken kunnen blijven.”😊

Hilde:
“ Het vrijwilligerswerk biedt ons de kans om veel leuke sociale contacten te hebben en mensen te leren kennen of terug te zien. Een ander voordeel is dat we op deze manier naar verschillende sporten kunnen kijken en meevolgen.

Tot slot werken Marleen en ik in duo en dat maakt het leuk werken. Wij kennen mekaar al langer, dus wij zijn goed op mekaar ingespeeld en kunnen goed samenwerken. Doordat je in duo werkt, sta je er tot slot nooit alleen voor.”

 1. Wat vind je leuk aan vrijwilliger zijn bij VC Oudegem?
  Marleen:
  “Het is een toffe en plezante club met familiale sfeer. Je wordt onmiddellijk opgenomen in de bende en de mensen in de club en in het bestuur zijn zeer leuk.
  Daarnaast vind ik het leuk om in duo te werken en vinden wij het ook leuk dat het flexibel blijft. Als wij eens niet kunnen, kan er bv. vervanging gezocht worden. Op deze manier blijft het vrijwillig en wordt het geen verplichting.

  Hilde:
  “Het vrijwilligerswerk is voor mij op het juiste moment gekomen. Ik was net in pensioen gegaan en dat maakt het opstaan na de cafetariashift minder moeilijk😊.
  Ik vind het ook leuk dat het een extra invulling aan je dag geeft en je een stukje structuur biedt in de ruimte die ik heb sinds mijn pensioen.”
 2. Wat is het leukste dat je al meegemaakt hebt als vrijwilliger?
  Marleen:

  “Het feestje met de bekerfinale was wel zeer leuk.”

  Hilde:
  “Het is zeer leuk om mensen die je vroeger “oppervlakkig” kende, nu ook wat beter te leren kennen.”
 3. Wat zou je zeggen aan mensen die nog twijfelen om zich te engageren als vrijwilliger?
  Hilde:Niet twijfelen, doen!”
  Marleen: “Voilà! Volledig akkoord ! Indien je twijfelt, probeer het gewoon eens en als het tegenvalt kan je nog altijd stoppen indien het je niet bevalt.”