Vertrouwenspersoon
2974
page-template-default,page,page-id-2974,bridge-core-2.1.1,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-19.8,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive
 

Vertrouwenspersoon

Vertrouwenspersoon

 

Zowel de overheid als Volley Vlaanderen stimuleren sportclubs om werk te maken van een preventief beleid met betrekking tot (seksueel) grensoverschrijdend gedrag. VC Oudegem wenst ook op dit vlak zeker zijn verantwoordelijkheid te nemen. De club wil de speelsters namelijk een omgeving bieden, waarin zij zich op een prettige wijze kunnen ontwikkelen.  Binnen onze club zal de rol van vertrouwenspersoon opgenomen worden door Fran Van Agtmael. In het dagelijks leven is Fran klinisch psychologe en is zij werkzaam in een groepspraktijk. Vanuit die achtergrond heeft zij dan ook ruime ervaring op dit gebied.

Wat doet de vertrouwenspersoon

De vertrouwenspersoon is een aanspreekpunt voor iedereen die verbonden is aan onze club. Je kan bij haar terecht met een vraag, een vermoeden of een klacht over ongewenste omgangsvormen. Wat zijn ongewenste omgangsvormen: agressie en geweld, discriminatie, pesten en/treiteren, roddelen en/of negeren, verbale of fysieke intimidatie, seksuele intimidatie. Kortom, elk gedrag dat over jouw persoonlijke grens heen gaat.

De vertrouwenspersoon biedt in de eerste plaats een luisterend oor. Ze zal samen met jou bekijken hoe we als club op de beste manier kunnen omgaan met jouw vraag, vermoeden of melding. Na een melding bij de vertrouwenspersoon vindt een eerste gesprek plaats en naar aanleiding hiervan wordt er samen een plan van aanpak opgesteld. De aanpak kan bestaan uit advisering, begeleiding, bemiddeling of er kan doorverwezen worden naar andere professionele ondersteuning. Elke vraag of melding zal steeds serieus genomen worden en voorzien worden van een verdere opvolging.

Belangrijk te weten is dat de vertrouwenspersoon handelt vanuit twee belangrijke principes: discretie- en meldingsplicht.
Enerzijds zal de vertrouwenspersoon alle informatie die tot bij haar komt onafhankelijk en discreet behandelen. Waarbij steeds na overleg met de betrokken personen, enkel de noodzakelijke mensen ingelicht worden.
Anderzijds heeft de vertrouwenspersoon ook een meldingsplicht. Wanneer er strafbare feiten aan het licht komen, dan zijn wij als vertrouwenspersoon verplicht hulpverlening of de politie hiervan op de hoogte te brengen.

 

Hoe kunt u in contact komen met de vertrouwenspersoon?

U kunt mailen naar het volgende adres: vertrouwenspersoonvco@vcoudegem.be

Of u kunt bellen naar 0492/03.40.60