PROVINCIALE
1978 jeugdhuisploeg Gimlicks besluit te starten in derde provinciale, het eerste jaar zonder veel succes.
1982 promotie naar tweede provinciale
1988 promotie naar eerste provinciale
1993 als tweede na Melsele maar voor Sinda St Niklaas dwint VC Oudegem de promotie af naar tweede landelijke tweede divisie
1994 VC Oudegem redt zich op de laatste speeldag ten nadele van Gistel en Nieuwpoort. de erop volgende jaren eindigt de ploeg als vierde en derde.
1997 VC Oudegem eindigt als tweede na Aalter en voor Waregem, VDK Gent B, Bellegem en Michelbeke en dwingt promotie af na een 3-1 nederlaag tegen Blaasveld (tweede uit de andere reeks) maar een mooie 3-0 zege thuis.

 

EERSTE DIVISIE
1998 na een mooie zevende stek volgt het jaar erop een nog betere zesde plaats. twee moeilijke jaren volgen (telkens tiende) maar dan doet VC Oudegem een gooi naar de titel.
2002 tot drie speeldagen van het einde staat VC Oudegem aan de leiding van de klassering maar eindigt uiteindelijk pas derde na Michelbeke en Eisden/Maasmechelen die allebei promoveren. eventuele promotie na twee overwinningen met telkens 3-0 tegen VQ Colfontaine gaat niet door. het jaar nadien eindigt VC Oudegem zwak en komt uit op de negende plaats.
2004 VC Oudegem begint een drastische verjonging welke resulteert in een tiende en een vierde plaats. dat laatste jaar mist de ploeg, na een ijzersterke terugronde, promotie met amper drie puntjes.
2006 zonder één enkele nederlaag overklast VC Oudegem de tegenstand en wordt onbetwist kampioen voor Kerdavo en Hermes en stijgt naar eerste nationale !

 

EERSTE NATIONALE
2007 na een korte aanpassingsperiode is VC Oudegem in strijd voor promotie naar ereklasse. het eindigt mooi als vierde na Zandhoven, De Haan en Waregem.
2008 Oudegem eindigt als eerste in zijn reeks voor Geetbets en is ook de sterkste ploeg in de playoffs waarbij Geetbets weer de felste tegenstander blijkt. Oudegem promoveert naar ereklasse !
De dames B, actief in 2de provinciale, met een groot aantal speelsters die de volledige jeugdreeksen bij Oudegem hebben doorlopen hoofdzakelijk onder leiding van Jean-Paul van Droogenbroeck en bij de scholieren onder leiding van Luc De Gruyter, kunnen VDK Gent, als voornaamste tegenstander voor de titel , achter zich houden en daarmee de promotie naar 1ste provinciale bewerkstelligen.

 

2009
VC Oudegem eindigt mooi op 8 in de reguliere competitie ereklasse op 11 teams.
Echter vanaf plaats 7 wordt gespeeld voor degradatie en VC Oudegem gaat in de playdowns volledig
onderuit en eindigt als 11-de.

 

2010
Terug in eerste nationale presteert VC Oudegem iets unieks: het dwingt opnieuw promotie af naar
het hoogste niveau door zowel aan de top te eindigen in de reguliere competitie als in de playoffs.
VC Oudegem B wint zowel de titel in eerste provinciale als de beker en voor het eerst in zijn bestaan
heeft de club twee teams in de nationale reeksen

 

2011
Na een formidabele start waarbij VC Oudegem mee aan de leiding staat gedurende een vijftal
speeldagen in ereklasse eindigt het finaal als 8-ste.
De stunt komt echter van VC Oudegem B dat opnieuw kampioen wordt in tweede divisie en dit
nadat het bijna gans het seizoen ongeslagen bleef.

 

2012

Met 3 dames seniores ploegen in competitie : Ere divisie – 1ste Divisie – 3de provinciale.

Dames C ( 3de provinciale ) speelden in hun eerste jaar competitie de eindronde ( tweede in de reguliere competitie ) maar verloren in de eindronde tegen PNV Waasland, die zich voor deze match versterkte met enkele divisie speelsters.

Dames B speelden ook dit jaar een opmerkelijk seizoen en eindigden in de linkerkolom .

Dames A eindigden op de vierde plaats – speelden play offs en spelen volgend seizoen Europees – dit voor het eerst in de geschiedenis van het bestaan van VC Oudegem.